De smaak van vriendschap… met een toetsje Scholteshof

Over een unieke samenwerking

Na een tijd te hebben gewerkt in de Barrier voor Rik Vandersanden, stapte ik over naar het Kasteel van Rullingen, waar ik Cees van Corler leerde kennen. Cees was de voormalige souschef van Roger Souvereyns in het iconische Scholteshof. Een heerlijke ervaring en vier mooie jaren.

Cees werd een vriend voor het leven. Hij is het die me zal bijstaan met de opstart van Brasserie Rongese! Zijn ervaring sluit aan bij mijn culinaire ambities. Een eerlijke, verse keuken met uiteraard de obligate klassiekers zoals vol-au-vent, steak tartaar, stoofpotje, mosseltjes, verse frietjes en zelfgemaakte mayonaise.

Met Cees erbij brengen we de keuken op topniveau maar houden we het op een eerlijke prijs.

Samenwerken op professioneel vlak geeft altijd een extraatje. Dat had ik ook met Marijn. We werkten samen in de Barrier en het kasteel van Rullingen en startten samen Bistro Nano op. We zijn beiden erg trots op wat we na 6 jaar hebben bereikt.

Peter Merken en Marijn - Bistro Nano
Peter Merken en Marijn in Bistro Nano

Na slechts één jaar al een Bib Gourmand vermelding (Michelin) en een 13 op 20 in de Gault Millaut. Marijn en ik gaan na 13 jaar te hebben samengewerkt elk onze eigen weg. Met Chef & Chef en brasserie Rongese willen we ook nu gaan voor de volle erkenning

Lees ook
Nog even Bistro Nano en dan Brasserie Rongese en Chef & Chef
Van café Terminus tot Brasserie Rongese