Deprecated: Required parameter $options follows optional parameter $dependencies in /customers/4/b/d/brasserierongese.com/httpd.www/wp-content/themes/gastro/includes/gastro-core.php on line 23 Deprecated: Required parameter $strings follows optional parameter $dependencies in /customers/4/b/d/brasserierongese.com/httpd.www/wp-content/themes/gastro/includes/gastro-core.php on line 23 Deprecated: Required parameter $options follows optional parameter $dependencies in /customers/4/b/d/brasserierongese.com/httpd.www/wp-content/themes/gastro/includes/gastro-core.php on line 43 Deprecated: Required parameter $fullsize_attachment follows optional parameter $attachment_id in /customers/4/b/d/brasserierongese.com/httpd.www/wp-content/themes/gastro/includes/gastro-helper.php on line 583 Deprecated: Required parameter $url follows optional parameter $social_list in /customers/4/b/d/brasserierongese.com/httpd.www/wp-content/themes/gastro/includes/gastro-helper.php on line 889 Deprecated: Required parameter $args follows optional parameter $depth in /customers/4/b/d/brasserierongese.com/httpd.www/wp-content/themes/gastro/classes/menu/nav-menu.php on line 109 Deprecated: Required parameter $output follows optional parameter $depth in /customers/4/b/d/brasserierongese.com/httpd.www/wp-content/themes/gastro/classes/menu/nav-menu.php on line 109 Van café Terminus tot Brasserie Rongese - Brasserie Rongese

Van café Terminus tot Brasserie Rongese

De zoektocht naar de ideale locatie

Toen Marijn en ik zes jaar geleden startten met Nano, wisten we dat een brasserie in de stad volk zou trekken. Maar we waren ons er wel van bewust dat het iets moeilijker bereikbaar zou zijn voor zakenmensen op zoek naar een lunch.

De locatie was ongetwijfeld een buitenkans. In Hasselt, net buiten de grote ring en dus dicht bij het centrum, maar wel zonder de gekende parkeerproblemen en dicht bij huis.
Peter Merken

Voor Brasserie Rongese ben ik dan ook op zoek gegaan naar een locatie die een goede bereikbaarheid en veel parkeergelegenheid combineert. Het voormalige café ‘De Terminus’ op de Runkstersteenweg, op een boogscheut van thuis, bleek al snel de ideale locatie. Goed bereikbaar via de ring en voldoende parkeergelegenheid bij de deur. Vanuit de stad kan je zelfs te voet of met de fiets komen. Van de Groene Boulevard tot Brasserie Rongese is het immers geen kilometer ver.

Het voormalige café ‘De Terminus’ op de Runkstersteenweg, op een boogscheut van thuis, bleek al snel de ideale locatie.

Een huiselijke sfeer voor iedereen

Het voormalige café ondergaat momenteel een volledige transformatie tot een gezellige brasserie, met een huiselijk interieur en plaats voor een 40-tal couverts. Bij mooi weer kunnen de gasten ook genieten op het leuke terras, dat zuidelijk georiënteerd is en een 30-tal zitplaatsen heeft. Hiernaast is er op het eerste verdiep ook een apart ingerichte ruimte, geschikt voor een 12-tal personen, die zelfs beschikt over een beamer en groot scherm. Dus ideaal voor een vergadering, maar een privé-feestje kan zeker ook.

Wanneer kan je bij ons terecht?

Elke week, van dinsdag t.e.m. vrijdag, zowel ’s middags als ’s avonds. In het weekend is Brasserie Rongese enkel zaterdagavond open. Reserveren kan enkel ‘s middags. Als er ’s avonds niet meteen een tafeltje vrij is, kan je eerst even genieten van een lekker drankje aan de bar.

Lees ook Nog even Bistro Nano en dan Brasserie Rongese en Chef & Chef