Nog even Bistro Nano en dan Brasserie Rongese en Chef & Chef

Brasserie Rongese - Peter Merken & Cees van Corler

De tijd vliegt. Toen ik samen met Marijn Carremans ons Bistro Nano avontuur begon, konden we alleen maar hopen dat onze samenwerking goed zou worden gesmaakt. En dan kwamen er snel die Bib Gourmand en Gault & Millau vermeldingen.

Uiteraard mooie erkenningen, maar het waren vooral de complimentjes van onze klanten die ons de nodige drive gaven om het alsmaar beter te doen.

Peter Merken en Marijn Carremans
Peter Merken en Marijn Carremans

We zijn nu zes jaar verder. Ons huurcontract in de Lombaardstraat eindigt in december. Het moment om iets nieuws te gaan doen. Elk zijn eigen ding. Marijn bouwt zijn verhaal verder uit als topchef die culinaire catering aan huis serveert samen met zijn partner, dat is Chef&Chef. (www.chefenchef.be)

Tevreden over de Bib Gourmand en Gault&Millau erkenningen
Tevreden over de Bib Gourmand en Gault&Millau erkenningen

Brasserie Rongese: bereikbaar, belevenisvol en betaalbaar

Ikzelf start in maart 2019 met Brasserie Rongese in Runkst, Hasselt. Kort samengevat: een antwoord op de vraag van de markt. Bereikbaar, belevenisvol en betaalbaar. We gaan voor een eerlijke en verse keuken voor een eerlijke prijs. In een volks kader. Wat per definitie betekent dat iedereen welkom is. Van families tot zakenmensen.

‘Rongese’ is de oude benaming van het gehucht Runkst en werd voor het eerst vermeld in een oorkonde uit 1147.

Mijn passie als sommelier krijgt ook zijn plaats op een zeer diverse wijnkaart met klassieke maar ook originele  ‘ te ontdekken’ wijnen. Maar ook voor de biergourmand gaan we een stapje verder met een breed assortiment speciaalbieren en regelmatig een ander biertje op de tap.

Wijn zal altijd mijn passie blijven

“De smaak van vriendschap die blijft.”

Als ik zeg dat de smaak van vriendschap blijvend is, geldt dat zeker voor Cees van Corler. Ik leerde hem kennen in de periode dat ik werkte in het Kasteel van Rullingen. Zoveel jaren later gaat hij me bijstaan bij de opstart van Rongese. Wie Cees niet kent… hij was ooit souschef bij Roger Souvereyns, in het iconische Scholteshof. Hij kent de klassieke Vlaamse keuken en weet deze als geen ander op topniveau te brengen.

Peter Merken en Cees van Corler, voormalig souschef van Het Scholteshof
Peter Merken en Cees van Corler, voormalig souschef van Het Scholteshof

Wat we gaan serveren?

Onze ambitie is alleszins de smakelijkste vol-au-vent of steak tartaar te serveren. Maar ook hartverwarmende stoofpotjes, smaakvolle mosseltjes en verse frietjes met uiteraard home-made mayonaise. Neem daarbij nog de volkse sfeer en gewoon wordt buitengewoon.

De klassieke Vlaamse keuken op zijn best

Ook de 6 maanden zullen vliegen

Tot maart volgend jaar hebben we nog. Het pand aan de Runkstersteenweg krijgt momenteel een volledige transformatie. Van het interieur tot het buitenterras.

Wij houden jullie alvast op de hoogte. Maar eerst is er nog Bistro Nano die we mooi willen afronden. Met de reputatie die we hebben opgebouwd willen we uiteraard ook in de toekomst onze klanten verwelkomen in Brasserie Rongese.