De wereld rond voor mijn passie

De wereld rond voor mijn passie

Mijn traject als sommelier…

Na mijn opleiding van vier jaar aan de hotelschool Spermalie te Brugge ben ik me verder gaan verdiepen in wijnen. Ik begon met een extra specialisatiejaar in Ter Groene Poorte in Brugge. Deze hotelschool voor wijn- en drankenkennis behoort samen met Ter Duinen in Koksijde tot de top van België.

Ik ben vervolgens nog even in de kuststreek blijven hangen. Eerst ging ik aan de slag bij meesterkok Yvo Degraeve in Mon Manège à Toi te Zeebrugge. Vervolgens deed ik ervaring op in La Croisette in Knokke. Yvo opende onlangs de prachtige brasserie Grand Cru in Brugge.

Daarna ging ik een jaar naar de Verenigde Staten. Ik volgde een opleiding food- en beverage management in Florida en New York. Ik leerde er veel bij over sterke dranken en Amerikaanse wijnen. Als jongen uit Limburg was dit een ongelooflijke ervaring.

Afsluiten deed ik met een trip door de mooie wijnstreek Napa Valley. Dit maakte de ervaring compleet.

Maar de dorst naar kennis van wereldwijnen bleef. Na mijn verblijf in de VS ben ik meteen weer vertrokken voor een jaar naar Nieuw-Zeeland en Australië waar ik zowat alle belangrijke wijnstreken heb bezocht.

In Australië heb ik bovendien het geluk gehad te mogen werken in het Bennelong restaurant in het iconische Opera House in Sydney. Ik werkte er onder topsommelier Chris Morrison. Hij behoort tot de beste sommeliers van Australië, zoniet dé beste. Ik heb ongeloofelijk veel bijgeleerd van die man!

De afgelopen zes jaar ben ik bij Nano de wereldwijnen elke dag opnieuw blijven verkennen vanuit Hasselt. Dit konden onze klanten zeker appreciëren.

In Rongese zet ik uiteraard mijn wijnverhaal verder en combineer dit met onze lokale troef: het Belgisch bier op zijn best!