Rongese's wijnen om af te halen

Naast onze uitgebreide wijnkaart bieden we onze gasten ook een mooie selectie wijnen aan om thuis van te genieten of als cadeau te geven. Onze afhaalwijnen werden zorgvuldig geselecteerd door gepassioneerd sommelier Peter Merken. Wil je graag een fles of cadeaupakket bestellen? Geef ons je keuze door via info@brasserierongese.com.

Wijnselectie voor vaderdag

Een selectie unieke wijnen, speciaal voor Vaderdag! Verras je vader, partner of vriend met een heerlijk flesje wijn. Wil je meerdere flessen combineren? Dan maken we je een mooi wijnpakketGeef je bestelling door via info@brasserierongese.com

Enkele wijnen zijn maar beperkt beschikbaar en enkel verkrijgbaar tot zondag 12 juni (of zolang de voorraad strekt).
Brasserie Rongese - Vaderdag wijnen cadeau
“Promesse”, Côte-Rôtie, Christophe Pichon 2020
€55

Stevige Syrah uit de noordelijke Côte du Rhône vallei. Een prachtig voorbeeld van “top” Syrah. Heeft nog een zeer groot bewaarpotentieel.

Meursault “Les Narvaux”, David Moret 2020
€50

Prachtige Chardonnay uit Meursault. “Les Narvaux slaat op de wijngaard. De wijnen afkomstig van hier zijn vaak geconcerteerd en ietsje vroeger op dronk.

Champagne “Instant Present”, Blanc de Blancs, Lancelot Pienne
€30

Bijzonder elegante Champagne uit de gemeente Cramant, gemaakt van uitsluitend Chardannay druiven.

“Prémices”, Domaine de Bellevière 2020 – Jasnières
€22

Chenin Blanc uit de Loire. Heeft een heel klein puntje restsuiker. Mooie complexe Chenin Blanc.

Marsannay “Les Clos”, David Moret 2020
€28,5

Pinot Noir uit het noorden van de Bourgogne streek. Deze wijnen drink je best jong omwille van hun fruitige karakter.

Wijnpakketten

Wit en rood
€45

Een fles Chablis 1e Cru van het kleine familiale domein Colbois en een krachtige fles rode wijn van Château Saint Martin de la Garrrigue uit de Languedoc.

Duo van rode wijn
€40

Een fles Siegrist Pinot Noir 2017 uit Pfalz – Duitsland en een fles Château Saint Martin de la Garrigue uit de Languedoc. Elegantie en power in 1 doos!

Trio van rode wijn
€70

Een pakket voor de rode wijn liefhebber: Een fles Siegrist Pinot Noir 2017 uit Pfalz – Duitsland. Een fles Château Saint Martin de la Garrigue en een fles Barolo van Batasiolo

Trio van witte wijn
€58

Een pakket met 3 uitstekende witte wijnen: Een fles “Le Grand A” van David Moret 2018, een fles l’Exigence uit Cairanne van het domein Boisson en een fles Chablis V.V. van het domein Colbois.

Duo van witte wijn
€36,5

Een fles “Le Grand A”, David Moret 2018 en een fles L’Exigence uit Cairanne van het domein Boisson.

Bubbels
€65

Wijnpakket met 3 verschillende stijlen van mousserende wijnen: Een fles Cava Damia, een lokale fles Cubiz uit Borgloon en uiteraard onze Champagne “Instant Present” Blanc de Blancs Lancelot Pienne.

Wijnpakketten David moret

Rully, Saint-Romain & Chardonnay “Les Femelottes 2020
€75

 

Een origineel wijnpakket met 3 mooie witte wijnen allemaal op basis van Chardonnay. Hier toont David Moret wat voor een getalenteerde wijnmaker hij is!

 

Chardonnay “Les Femelottes” 2020
Mooie Chardonnay met een lichte houtlagering, druiven komen uit de gemeente Puligny Montrachet , het perceel “Les Femelottes”. David Moret gebruikt hier de jonge stokken die nog niet geschikt zijn voor zijn Puligny Montrachet.

 

Rully, David Moret 2020 Deze prachtige Chardonnay voer ik al in sedert de beginjaren van Bistro Nano. Toen was David Moret nog maar enkele jaren bezig met wijnmaken. Elk jaar opnieuw wist hij me te overtuigen met zijn prachtige Chardonnay uit het noorden van de Côte Chalonnaise. Dit is een strakke Chardonnay met goede zuren, die wanneer hij nog jong wat toetsen van vanille weergeeft. Deze wijn kan ook ontzettend goed verouderen.

 

St Romain, David Moret 2020 Deze Chardonnay uit St – Romain , iets noordelijker gelegen, in de Côte de Beaune (met als bekende buur Auxey Duresses) heeft iets meer finesse als de Rully. Hij is iets eleganter, iets vrouwlijker

Rully & Saint Romain, David Moret 2020
€55

 

Rully , David Moret 2020 Deze prachtige Chardonnay voer ik al in sedert de beginjaren van Bistro Nano. Toen was David Moret nog maar enkele jaren bezig met wijnmaken. Elk jaar opnieuw wist hij me te overtuigen met zijn prachtige Chardonnay uit het noorden van de Côte Chalonnaise. Dit is een strakke Chardonnay met goede zuren, die wanneer hij nog jong wat toetsen van vanille weergeeft. Deze wijn kan ook ontzettend goed verouderen.

 

St Romain, David Moret 2020 Deze Chardonnay uit St – Romain , iets noordelijker gelegen, in de Côte de Beaune (met als bekende buur Auxey Duresses) heeft iets meer finesse als de Rully. Hij is iets eleganter, iets vrouwlijker.

Bubbels per fles

Cubiz, domein Cuvelier – Borgloon
€20

Blend van vnl Chardonnay, aangevuld met Pinot Noir en Pinot Meunieur, extra Brut. Een mooi voorbeeld van een mousserende wijn uit de streek die zijn voet naast menige Champagnes mag zetten!

Cava Damia – Sant Marçal (Spanje)
€17

Prijs/ Kwaliteit een echte topper. Blend van 50% Xarel.lo, 30% Macabeu, 20% Parellada.

Champagne “Instant Present”, Blanc de Blancs, Lancelot Pienne
€30

Bijzonder elegante Champagne uit de gemeente Cramant, gemaakt van uitsluitend Chardannay druiven.

Witte wijn per fles

L’Exigence, domaine Boisson 2019 – Cairanne – Frankrijk
€18,50

Blend van witte Grenache, Roussanne en Clairette. 12 maanden gelagerd op grote houten foeders. De stijl lijkt op die van een witte Châteauneuf-du-Pape, alleen is de prijs veel aangenamer!

“Le Grand A”, David Moret 2018 – Bourgogne – Frankrijk
€17,1

Gemaakt van oude Aligoté wijnstokken. Dit zorgt voor een mooie mineralige wijn.

“Côte de Jouan”, Chablis 1er Cru, domaine Colbois 2020 – Bourgogne – Frankrijk
€24,1

Mooie mineralige Chardonnay uit Chablis. Klein domein dat ik reeds een 6-tal jaren opvolg. Kan je ook uitstekend weg leggen in je wijnkelder of kast.

Chablis Vieilles Vignes 2019 – Bourgogne – Frankrijk
€20,3

Chardonnay uit Chablis, van het kleine familiale domein Colbois. Deze Chardonnay is gemaakt van uitsluitend oude wijnstokken. Hij is fris, mineralig en speels.

“Prémices”, Domaine de Bellevière 2020 – Jasnières
€22

Chenin Blanc uit de Loire. Heeft een heel klein puntje restsuiker. Mooie complexe Chenin Blanc.

rode wijn per fles

Barolo, Beni di Batasiolo 2016 – Piemonte – Italië
€30,4

Deze mooie elegante rode wijn op basis van de Nebbiolo druif is prijs/kwaliteit een toppertje. Het domein Beni di Batasiolo is gelegen in La Morra.

Siegrist Pinot Noir 2017 – Pfalz – Duitsland
€18

Deze zachte rode wijn is afkomstig van de Pfalz in Duitsland. Hij is gemaakt van Spätburgunder, beter gekend als Pinot Noir. Het is een zeer zachte, fijne wijn die je best rond de 16°C drinkt.

Château Saint Martin de la Garrigue 2017 – Grès de Montpellier, Languedoc – Frankrijk
€20

Krachtige rode wijn uit het zuiden van Frankrijk. Een blend van Syrah, Grenache en Mourvèdre. Het is niet alleen maar power dat je hier in je glas krijgt maar ook een mooie elegantie.

Marsannay “Les Clos”, David Moret 2020
€28,5

Pinot Noir uit het noorden van de Bourgogne streek. Deze wijnen drink je best jong omwille van hun fruitige karakter.

Andere dranken

Sacred Englisch Spiced Vermouth
€28,6

Deze rode Vermouth, die trouwens uitsluitend gemaakt wordt van rode Engelse druiven is een absolute must voor de Vermouth liefhebbers! Uitermate zacht en verfijnd. 50 cl – 18° . Een leuk alternatief cadeautje!

Een keuze kunnen maken?

Wil je graag een flesje of wijn cadeaupakket bestellen?
Geef ons je keuze door via info@brasserierongese.com.